Een uitzendplatform als alternatief voor payroll

Met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) vorig jaar, is de positie van de payrollwerknemer flink veranderd. Per 1 januari 2021 is daarbij gekomen dat werknemers recht hebben op een ‘adequate’ pensioenregeling. Wat betekenen deze veranderingen voor jou als ondernemer en wat is voor jou nu de beste manier om flexibel personeel te blijven inzetten?

Spoiler: Een uitzendplatform biedt de mogelijkheden en voordelen die payroll bood.

Wet Arbeidsmarkt in Balans
(WAB)
De introductie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zorgt voor grote verschuivingen binnen het HR-landschap. Met deze nieuwe wet wil de overheid de kloof tussen vaste contracten en flexibele krachten kleiner maken. Door deze veranderingen zijn de verschillen tussen uitzenden en payroll kleiner geworden.

Flexibel wordt meer vast
Flexibel werken moet meer vast worden, een van de pijlers achter de ontwikkeling van de WAB. Een wetgeving die moet leiden tot meer zekerheden voor werknemers en vooral meer gelijkwaardigheid. Dit staat haaks op de voordelen (vooral de kosten) die payroll altijd heeft gehad. Dit wordt verder teruggedrongen door de invoering van de gelijke pensioenregelingen.

Dit verandert er voor payrollbedrijven
De dienstverlening van payrollbedrijven is met de introductie van de WAB compleet veranderd. Per januari 2021 is ook de laatste verandering doorgevoerd. Nu hebben werknemers ook recht op een adequate pensioenregeling. Deze moet vergelijkbaar zijn met collega’s in vaste dienst. Naast een verhoging in de kostprijs – want dit moet nu verplicht aangeboden worden – zijn payrollbedrijven hier nog niet klaar voor (bron: Brand New Day). Waar payrollbedrijven eerst voordelig waren omdat zij alleen de uitbetaling van medewerkers verzorgden, is dit nu niet meer het geval.

Payroll is met de invoering van de WAB veel meer op uitzenden gaan lijken, maar dit mag helemaal niet. Omdat een payrollbedrijf geen uitzendbureau is, valt deze niet onder de uitzend-cao. Tot 1 januari 2020 was dat wel het geval. Maar vanaf nu gelden alle arbeidsvoorwaarden ook voor payrollbedrijven en zijn de voordelen ten opzichte van uitzenden compleet vervallen.

De voordelen van eenuitzendplatform
Oriënteer je om van payroll over te stappen naar een andere manier van flexibel personeel inhuren? Dan kan een uitzendplatform zo maar eens de perfecte oplossing zijn.

    Je kan eigen kandidaten via het platform inzetten; Wij verzorgen salarisbetaling, loonstrook, belasting- en premieafdrachten, verzuimbegeleiding, etc,; Binnen de bepalingen van de WAB; Kennis van de uitzendmarkt.

Benieuwd wat ons uitzendplatform voor jou kan betekenen? Plan hiereengratis en vrijblijvende demo in.